کیک نارگیلی

کیک نارگیلی (Coconut cake) خانگی

مهم‌ترین ماده کیک نارگیلی خانگی از میوه نخل نارگیل Cocos nucifera گرفته شده است. این درختان به طور گسترده در مناطق گرمسیری رشد می‌کنند و بومی آسیای جنوب شرقی و جزایر بین اقیانوس هند و اقیانوس آرام هستند و نارگیل آنها بخاطر آب، شیر، روغن و گوشت خوش‌طعمی که دارد، از محبوبیت بالایی برخودار است و در آشپزی و نیز بسیاری از کیک‌ها، شیرینی‌ها و خوراکی‌ها بخصوص کیک نارگیلی خانگی و کوکی نارگیلی خانگی استفاده می‌شود. پس برای آشنایی با فواید و مضرات کیک نارگیلی خانگی و همچنین شیرینی نارگیلی خانگی و نیز طرز پخت آن، ما را تا آخر این نوشته همراهی کنید.

بخش‌های خوراکی از نارگیل:

گوشت سفید خام:

این بخش از نارگیل که سفید و شیرین است و به آن مغز هم می‌گویند، را می‌توانیم به صورت خام یا خشک بخوریم و اگر تراشیده یا رنده شده باشد، در بسیاری از کلوچه‌ها، کوکی‌ها و خوراکی‌ها استفاده می‌شود از جمله در کیک نارگیلی خانگی و شیرینی نارگیلی خانگی.

آرد نارگیل:

گوشت نارگیل خشک‌شده و آسیاب‌شده که می‌تواند جایگزین آرد گندم در پخت شود. آرد نارگیل یک گزینه بدون گلوتن و کربوهیدرات در رژیم غذایی است.

شیر نارگیل و خامه:

با فشار دادن گوشت خام رنده شده تهیه می‌شود و ماده اصلی بسیاری از غذاها است. البته در ایران چندان جا افتاده نیست.

آب نارگیل:

آب نارگیل تازه منبع انرژی فوری است. می‌تواند در یک روز بسیار گرم به طور فوری نوشیدنی را تازه کند البته اگر در کنارتان یک درخت نارگیل باشد!  

روغن نارگیل:

که از گوشت نارگیل استخراج می‌شود و می توان از آن برای پخت و پز به جای دیگر روغن‌ها استفاده کرد.

برخلاف بسیاری از میوه‌های دیگر که سرشار از کربوهیدرات هستند، نارگیل عمدتاً چربی را در بدن افزایش می‌دهد و به ویژه سرشار از منگنز است که برای سلامت استخوان‌ها و متابولیسم کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و کلسترول ضروری می‌باشد. نارگیل منبع خوبی از سلنیوم، ویتامین  B12و فسفر است ولی دقت داشته باشید که حاوی مقدار زیادی از چربی اشباع شده، کلسترول، سدیم و قند نیز هست! پس به سادگی از کیک نارگیلی خانگی و حتی کوکی نارگیلی خانگی نگذرید!

این میوه تراکم کالری متوسطی دارد یعنی مقدار کالری که از تقریباً ۲۸ گرم دریافت می‌کنید، به طور متوسط ۰.۰۷ است. در این میوه پروتئین (۱۲% در ۱۰۰ گرم) و فیبر (۱۴% در ۱۰۰ گرم) و چربی اشباع نسبتاً بالا (۴۳% در۱۰۰ گرم) به وفور وجود دارد.

چه چیزهایی در نارگیل هست؟

با مصرف این میوه، بدن شما ویتامین‌های A، B6، B12، C، D، E و K را دریافت خواهد کرد. بیشترین مقدار ویتامین به ترتیب از آن ویتامین‌های B12، B6 و D است. ویتامین‌ها (مانند C، E و ویتامین‌های B کمپلکس) نقش حیاتی در حمایت از سلامت کلی ایفا می کنند. همچنین این میوه منبع خوبی از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم است که برای حفظ عملکرد مطلوب بدن ضروری هستند. اطلاع دقیق‌تری از مواد موجود در یک قطعه کیک نارگیلی خانگی را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

یک تکه کیک نارگیلی خانگی با وزن ۱۲۰ گرم

کالری

۲۳۹

کالری‌های چربی

۱۲۶

کل چربی
چربی اشباع شده

۱۴ گرم
۱۰ گرم

کلسترول

۱۴۱ میلی‌گرم

سدیم

۸۷ میلی‌گرم

کربوهیدرات
فیبر رژیمی
قند (اضافه شده به کیک)

۲۴ گرم
۴.۱ گرم
۱۲ گرم

پروتئین

۷.۱ گرم

ویتامین A

۲۵۶ IU

ویتامین B6

۰.۲ میلی‌گرم

ویتامین B12

۱.۱ میلی‌گرم

ویتامین C

۰.۳ میلی‌گرم

ویتامین D

۳۱ میکروگرم

ویتامین E

۱ میلی‌گرم

ویتامین K

۰.۶ میکروگرم

کلسیم

۲۷ میلی‌گرم

مس

۰.۱ میلی‌گرم

آهن

۱.۶ میلی‌گرم

منیزیم

۲۵ میلی‌گرم

منگنز

۰.۱ میلی‌گرم

پتاسیم

۲۰۴ میلی‌گرم

فسفر

۱۵۹ میلی‌گرم

سلنیوم

۱۹میکروگرم

روی

۱.۱ میلی‌گرم

از لحاظ تاریخی، مردم بومی مناطق گرمسیر از نارگیل به عنوان بخشی از طب سنتی و یک دارو استفاده می‌کردند و فوایدی را برایش برمی‌شمردند، مثلاً: مقابله با برخی از سموم، محافظت در برابر بیماری، کاهش التهاب، از بین بردن باکتری ها.
 
 

 

پیش‌بینی خواص و فوائد با توجه به مواد موجود در نارگیل:

۱.    افزایش مس در بدن.

این موارد می‌تواند علائم احتمالی برای کمبود مس در بدن باشد: کم خونی، دمای پایین بدن، شکستگی استخوان و پوکی استخوان، پایین‌بودن تعداد گلبول‌های سفید خون، ضربان قلب نامنظم، از دست دادن رنگدانه از پوست، و مشکلات تیروئید. نارگیل سرشار از مس و آهن است که به بدن شما کمک می کند تا گلبول‌های قرمز خون بسازد و سلول‌های عصبی و سیستم ایمنی سالمی در بدن وجود داشته باشد. همچنین به تشکیل کلاژن (بخش کلیدی استخوان‌ها و بافت همبند) کمک می‌کند. وجود سلنیوم نیز باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان محافظ از سلول‌های بدن تامین شود.

۲.    سلامت قلب.

نارگیل حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب با زنجیره متوسط MCFAs است، که نوعی چربی اشباع شده می‌باشد و هضم آن برای بدن انسان بسیار راحت‌تر از چربی‌های حیوانی است. این چربی‌ها که تری‌گلیسیریدهای زنجیره متوسط MCTs نیز نامیده می‌شوند، می‌توانند به بهبود سطح کلسترول و کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. همچنین دارای سدیم کم و پتاسیم بالا است و سطح فشار خون سالم را افزایش می‌دهد.

۳.    هضم غذا.

محتوای فیبر موجود در کیک نارگیل می‌تواند به هضم غذا کمک کند. فیبر به عنوان یک تنظیم کننده طبیعی عمل می‌کند، از یبوست جلوگیری می‌کند و باعث حرکات منظم روده می‌شود.

۴.    کاهش وزن.

بر خلاف باور عمومی، کیک نارگیل می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی کاهش وزن باشد. چربی‌های سالم موجود در نارگیل می‌تواند سیری را افزایش دهد و به شما کمک کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید. علاوه بر این، شیرینی طبیعی نارگیل می‌تواند اشتهاء را کم و وسوسه خوردن را کاهش دهد.

۵.    بهبود عملکرد مغز.

تری گلیسیریدها، زنجیره متوسط MCTs موجود در نارگیل هستند که با بهبود عملکرد مغز مرتبط‌اند و موجب فراهم شدن منبع انرژی برای مغز می‌شوند؛ همچنین تقویت ذهنی و تمرکز را ارتقا داده و به تقویت عملکرد شناختی کمک کند.

۶.    سلامت پوست.

محتوای بالای ویتامین E در نارگیل به تغذیه پوست و محافظت از آن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

۷.    تقویت ایمنی بدن.

خواص ضد میکروبی نارگیل می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به مبارزه با عفونت‌ها کمک کند. کیک نارگیل حاوی اسید لوریک است که خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد قارچی از خود نشان می‌دهد. به عنوان مثال، در تحقیقی نشان داده شد که روغن نارگیل خالص قادر است از رشد استافیلوکوکوس اورئوس، نوعی باکتری که باعث عفونت استاف می شود. اگر این باکتری و عفونت آن از طریق بریدگی یا خراش‌های کوچک وارد بدن شود، ممکن است به تعدادی از سیستم‌ها و اندام‌های بدن از جمله قلب حمله کند.

باکتری استافیلوکوک اورئوس

در تحقیق دیگری با حضور ۵۰ کودک نشان داد که روغن نارگیل پس از مسواک زدن به اندازه کلرهگزیدین (که ضدعفونی کننده رایجی است) در کاهش رشد استرپتوکوک موتانس موثر می‌باشد (این باکتری مهم‌ترین عامل پوسیدگی و کرم خوردگی دندان است). علاوه بر این امولسیون حاوی روغن نارگیل و آب، بر علیه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و اشریشیا کلی (که معمولاً بی‌آزار است اما برخی از انواع آن موجب مسمویت غذایی و اسهال می‌شود) دو نوع از باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های ناشی از غذا، موثر عمل می‌کند.

 

 

۸.    افزایش انرژی.

اسیدهای چرب با زنجیره متوسط MCFAs موجود در نارگیل به راحتی قابل هضم هستند و بدن ما MCT ها را متفاوت از سایر انواع چربی‌ها متابولیزه کرده، آنها را مستقیماً از روده کوچک جذب می‌کند و به سرعت از آنها برای تامین انرژی، بهره می‌برد.

۹.    شاید کنترل قند خون.

نارگیل دارای کربوهیدرات کم و فیبر و چربی بالایی است و می‌تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. چربی‌های سالم و فیبر موجود در نارگیل می‌تواند باعث کاهش ترشح گلوکز در جریان خون شود و از افزایش ناگهانی و سقوط قند خون جلوگیری کند و به دلیل خواص ضد التهابی و محتوای آنتی اکسیدانی، ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد. در تحقیقی که شامل ۴۸ فرد مبتلا به سندرم متابولیک بود، چنین نشان داد که جایگزینی سایر چربی‌های رژیم غذایی با روغن نارگیل خالص باعث بهبود سطح تری‌گلیسیرید و کاهش قند خون ناشتا پس از ۴ هفته در مقایسه با قبل از مصرف شد. محتوای فیبر بالای گوشت نارگیل همچنین می‌تواند به کند کردن هضم کمک کند و ممکن است به طور بالقوه مقاومت به انسولین را بهبود بخشد، که می‌تواند به تنظیم سطح قند خون نیز کمک کند. البته در تحقیقی دیگر، نتیجه این شد که افزودن چربی نارگیل به وعده‌های غذایی در واقع می‌تواند مقاومت به انسولین را در دراز مدت افزایش دهد، که می‌تواند کنترل قند خون را بدتر کند! بنابراین بهتر است بگوییم: مصرف نارگیل شاید بر تنظیم و کنترل قند خون مؤثر باشد.

۱۰.    حاوی آنتی اکسیدان.

گوشت نارگیل سرشار از ترکیبات فنول (Phenol) است. آزمایش‌ها روی گوشت نارگیل نشان داده است که این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند ترکیبات مضری به نام رادیکال‌های آزاد را که به بیماری‌های مزمن کمک می‌کنند، خنثی نموده و به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب و استرس اکسیداتیو و حتی آسیب‌های شیمی درمانی کمک کنند و حتی در محافظت در برابر آسیب DNA نیز مؤثر باشند. ترکیبات فنلی اصلی شناسایی شده عبارتند از: گالیک اسید، اسید کافئیک، اسید سالیسیلیک، اسید p – کوماریک.

۱۱.    منبع چربی های سالم.

کوکی نارگیل منبع چربی‌های سالم است که برای بدن مفید می‌باشد. گرچه مصرف متعادل چربی‌ها مهم است، اما چربی‌های موجود در نارگیل عمدتاً تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط MCTs هستند که به راحتی متابولیزه می‌شوند و منبع انرژی سریعی را فراهم می‌کنند. یک تحقیق در مورد مزایای MCT ها در افراد چاق نشان داد که این چربی‌ها ممکن است باعث کاهش چربی بدن شوند، به شرطی که به جای چربی‌های اشباع با زنجیره بلند (موجود در غذاهای حیوانی) مصرف شوند. این چربی‌ها همچنین از عملکرد مغز، سلامت قلب و تولید هورمون نیز حمایت می‌کنند.

۱۲.    گزینه بدون گلوتن.

برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند یا بیماری سلیاک دارند، کیک نارگیل می‌تواند یک جایگزین خوشمزه و بدون گلوتن برای انواع خوردنی‌های بر پایه گندم باشد. با استفاده از آرد نارگیل یا دیگر آردهای بدون گلوتن، می‌توانید بدون به خطر انداختن محدودیت‌های غذایی، از یک کیک خوشمزه لذت ببرید.

۱۳.    خوشمزه و همه کاره.

جدا از فواید سلامتی، کیک نارگیل به سادگی یک خوراکی لذت بخش است که طرفداران زیادی دارد. طعم استوایی و بافت مرطوب نارگیل، آن را به یک انتخاب محبوب برای مناسبت‌های مختلف تبدیل کرده است. علاوه بر این، کیک نارگیل همه‌کاره است و می‌توان آن را به‌صورت خام و ساده، با برش‌هایی از میوه‌ها یا حتی به عنوان پیش‌غذا میل کرد.

همین الان کلیک کن و با خرید  پودر شیرینی نارگیلی بهمراه دستور پخت آن، کوکی نارگیلی خانگی بپز:

همین الان کلیک کن و با خرید  پودر کیک نارگیلی بهمراه دستور پخت آن، کیک نارگیلی خانگی بپز:

این پودر با مواد اولیه طبیعی و با‌کیفیت و بدون مواد نگهدارنده بصورت خانگی تولید می‌شود.

خلاصه فواید نارگیل و خوردنی‌های نارگیلی:

    نارگیل کربوهیدرات کمی دارد، بنابراین بهترین جایگزین برای میان وعده‌های غنی از کربوهیدرات و چاق‌کننده است.

    حاوی مواد معدنی و مواد مغذی مانند پتاسیم، سدیم، منگنز، ویتامین B، مس و آهن است. منگنز برای سلامت استخوان ما مفید است. مس و آهن به حفظ سلامت گلبول‌های قرمز کمک می‌کند.

    گوشت نارگیل دارای محتوای بالایی از چربی (تری گلیسیرید با زنجیره متوسط) است که انرژی فوری را بای فعالیت‌ها فراهم می‌کند و باعث کاهش چربی در افراد چاق می‌شود.

    هم گوشت و هم روغن نارگیل دارای سطوح بالایی از کلسترول خوب (HDL) هستند که برای قلب ما مفید است.

    نارگیل سرشار از فیبر و کمی کربوهیدرات است، بنابراین به کنترل سطح قند خون در بدن ما کمک می کند.

    گوشت و آب نارگیل حاوی آنتی‌اکسیدان‌های متعددی هستند که با عوامل آسیب سلولی مبارزه می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان همچنین خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان را کاهش می‌دهد.

این میوه فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ پس آن را به برنامه روزانه خود اضافه کنید و از تمام فواید آن بهره‌مند شوید.

پاسخ به چند سؤال

* آیا کیک نارگیل می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد؟
> کاملا! کیک نارگیل اگر حد متعادل مصرف شود، می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. مواد مغذی ضروری، چربی‌های سالم و فیبر را فراهم می‌کند. با این حال، مهم است که آن را با سایر غذاهای مغذی متعادل کنید و به اندازه وعده‌ها توجه کنید.

* آیا کیک نارگیل می تواند به کاهش وزن کمک کند؟
> با اینکه کیک نارگیل را می‌توان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کاهش وزن میل کرد، مهم است که میزان مصرف خود را تعدیل کنید. چربی‌های سالم و فیبر موجود در نارگیل می‌تواند سیری را افزایش دهد، اما حفظ مقدار کالری به صورت متعادل و کنترل شده برای کاهش وزن موفقیت‌آمیز، بسیار مهم است.

* آیا کیک نارگیل برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند مناسب است؟
> بله، کیک نارگیل می‌تواند یک گزینه عالی برای افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن یا بیماری سلیاک باشد. با استفاده از جایگزین‌های آرد بدون گلوتن، مانند آرد نارگیل، می‌توانید از یک کیک خوشمزه بدون گلوتن لذت ببرید.

* آیا می‌توان کیک نارگیل را با شیرین کننده‌های جایگزین درست کرد؟
> قطعاً! اگر ترجیح می‌دهید مصرف شکر را کاهش دهید یا از یک برنامه غذایی سالم پیروی کنید، می‌توانید شیرین کننده‌های جایگزین مانند شکر قهوه‌ای یا عسل را در دستور پخت کیک نارگیل خود آزمایش کنید.

* آیا می توان کیک نارگیل را برای مصرف بعدی منجمد کرد؟
> بله، می‌توانید کیک نارگیلی را برای مصرف بعدی فریز کنید. کیک یا کوکی نارگیلی را بسته‌بندی کرده و حتماً هواگیری کنید.

 

 

هشدار! درباره نارگیل به این نکات توجه کنید:

۱.     برخی از افراد به نارگیل آلرژی دارند!

اگرچه این امر نادر است. این میوه ممکن است باعث واکنش‌های آلرژیک جدی در افرادی شود که به روغن نارگیل، گرده درخت نارگیل، اجزای تشکیل دهنده نارگیل یا سایر اعضای نارگیل حساسیت دارند. اگر این آلرژی را دارید، باید از مصرف تمام محصولات نارگیلی خودداری کنید.

۲.    بارداری و شیردهی.

اطلاعات قابل اعتماد در مورد بی خطر بودن مصرف نارگیل در دوران بارداری یا شیردهی وجود ندارد پس بهتر است در این خصوص با پزشک خود مشورت داشته باشید.

۳.    کلسترول بالا.

این نگرانی وجود دارد که خوردن نارگیل ممکن است سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش دهد و عامل خطر برای بیماران قلبی باشد. اما شواهد متناقضی وجود دارد که نشان می‌دهد خوردن غذاهای حاوی آرد نارگیل (که شیر نارگیل را ندارد) ممکن است باعث کاهش سطح کلسترول شود. بهتر است مقدار متعادلی را در کنار انواع چربی‌های سالم دیگر مانند روغن زیتون، استفاده کنید.

۴.    مقدار مصرف.

دوز مناسب نارگیل به عوامل مختلفی مانند سن کاربر، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوز نارگیل وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی، لزوماً بی‌خطر نیستند و دوز آن می‌تواند مهم باشد. پس در مصرف نارگیل (پودر و روغن و …) تعادل را نگاه دارید و در صورت بروز علائم حساسیت، حتماً با پزشک مشورت کنید.


برای تهیه این نوشته به این وب سایت‌ها مراجعه شده:

https://www.healthline.com/nutrition/coconut-nutrition

https://www.inlivo.com/nutrition/bakery—breakfast-and-desserts/cakes/coconut-cake

https://www.rxlist.com/supplements/coconut.htm

https://www.eatthis.com/surprising-side-effects-of-coconut

طرز پخت کیک نارگیلی:

توجه داشته باشید که با خرید بسته‌های پودر کیک نارگیلی خانگی از سایت «کیک‌بپز»، دستور پخت کیک نارگیلی را هم خواهید داشت.

مواد لازم: 

    یک بسته پودر کیک نارگیلی خانگی

     تخم‌مرغ درشت ۴ عدد،

     شیر ۱۶۵ گرم یا ۱ پیمانه سرخالی،

     روغن مایع ۱۰۰ گرم یا نصف پیمانه.

طرز تهیه:

دقت کنید!!! تمام مواد هم دمای محیط باشند! این نکته مهم است که مواد کیک نارگیلی، یکی سرد و یخچالی و دیگری گرم نباشند. همچنین فر را روشن کنید تا گرم شود. دمای ۱۸۰ درجه برای فر گازی یا ۱۶۰ درجه برای فر برقی. این دو مورد فوت کوزه‌گری است!

ابتدا تخم‌مرغ‌ها را ۵ دقیقه با دور تند همزن هم بزنید تا کرم رنگ و حجیم شوند. 

شیر را اضافه کرده و ۱ دقیقه هم بزنید. سپس روغن مایع را اضافه کرده و ۱۵ ثانیه هم بزنید. 

حالا پودر کیک را آرام آرام و در ۳ مرحله اضافه و مخلوط کنید و سپس با دور کند همزن همه مواد را هم بزنید تا یکدست شوند. 

کف قالب کیک (اندازه ۲۰ یا ۲۲) را کاغذ روغنی بیندازید و مواد کیک را داخلش بریزید و در فر که حتماً حتماً از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه فر گازی یا ۱۶۰ درجه فر برقی، در طبقه وسط به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید.

حالا با یک چوب خلال و فرو بردن آن در وسط و کناره کیک بررسی کنید که خمیر پخته شده باشد و چیزی به چوب خلال نچسبد.

تبریک میگم!!! شما یه کیک نارگیلی خانگی پختید.

پیمایش به بالا